Предимства на модулните басейни

Басейни с метална конструкция - ТОП качество от Германия!

Басейни изградени с метална конструкция имат предимството, че те са на абсолютно достъпна цена и същевременно предлагат невероятно качество и дълголетие, като отбележим факта, че не говорим за подобен тип басейни, произведени от близкият изток и познати ни от търговските вериги.

Предлаганите от нас конструкции, са изработени от изключително висококачествени материали, произведени в Германия.а имено от горещо поцинкована стоманизирана силициева сплав с допълнително PVC покритие, фактори които на 100% изключват възможността от корозия. На практика конструкцията си остава вечна за десетки години напред. Стените са с гладка повърхност за разлика от евтините варианти предлагани най-вече от търговските вериги.

Ето защо този вид конструкции предлагат рентабилно навлизане в света на плувните басейни. Басейните с метална конструкция се разделят на три основни форми:

  • Кръгли
  • Овални
  • Тип „осмица“

като дълбочината им може да бъде 120 или 150 cm

При правоъгълната форма конструкцията се изгражда от твърдо пресовани стиропорни блокове, които служат същевременно за кофраж и придават на басейна перфектна топлоизолация. Блокчетата се армират и запълват с бетон. Това е най предпочитаният и удачен вариант за изграждане на басейни в западна Европа през последните години.

Единственият недостатък на този вид конструкция е по високата цена на конструкцията в сравнение с металната.

В зависимост от формата и дълбочината на басейна се определя и възможният вариант на монтаж.

Кръглите басейни и басейни тип „осмица“ с дълбочина 120 cm, може да бъдат монтирани изцяло над земята, като при същите с дълбочина 150 cm, е необходимо да бъдат заработени в земята минимум на ½ от височината им. Разбира се, че всички модели може да бъдат и изцяло заработени в земята.

За монтажа на овалните форми басейни се изисква освен направата на армирана бетонна подложка на дъното и изграждане на две странични подпорни стени по двете прави части на басейна.

 

Необходими подготвителни работи

Препоръчително е басейните да бъдат монтирани на места с улегнали почвени слоеве и по възможност да се избягват места с прясно насипани насипи. При нужда от монтирането на такива места, напр. поради денивелация или оформяне на вертикалната планировка, е необходимо мястото на фундамента да бъде насипано и добре уплътнено на слоеве с каменна фракция.

Препоръчително е също преди отливането на бетонният фундамент, терена да бъде насипан и подравнен с около 5 см с каменна фракция (чакъл), с цел да се предотвратят евентуални проблеми при появата на подпочвени води, като по този начин се улеснява тяхното отичане.

Фундамента на дъното трябва да бъде идеално нивелиран и максимално изгладен. При невъзможност това да бъде направено по време на полагането на бетона, е необходимо допълнително да бъде направена или изравнителна замазка (при по големи несъответствия в нивелацията) или със саморазливна замазка за фино изглаждане и несъответствия до 2 см.

 

Предимства на басейните с метална конструкция

Всички наши басейни са произведени от немски доставчици. Ето защо качеството е многократно по-високо в сравнение с евтините басейни от Далечния изток и търговските вериги.

Това е видно от факта, напр. при здравината на стените на басейна. При височина 120 cm, дебелината на конструкцията е 0.6 mm. При височина на басейна 150 см, дебелината е 0.8 мм. За разлика от евтините басейни, които са със значително по-тънки стени, са следователно и много по нестабилни. Поради тази причина те се нуждаят от допълнителни подпори или опори.

Друга разлика в качеството, е в покритието или обработката на конструкцията. Нашите конструкции са горещо поцинковани и допълнително обработени с PVC покритие. В резултат на това те са годни за употреба и при най екстремни условия, за разлика от ниският клас басейни, които в най добрият случай са само галванизирани и следователно едва издържат няколко години.

При облицовката на нашите басейни използваме висококачествено PVC фолио с дебелина 0.6 mm с гладка повърхност от най реномираните немски производители и в цвят адриатическо синьо, като стандартно изпълнение. Това осигурява лесно почистване и животът на този вид фолио е средно 10-15 години. Опционално при доплащане от около 20% ще получите фолио за басейн с дебелина 0,8 мм. Моля, обърнете внимание, че времето за доставка на фолио различно от стандартното, отнема около 3 седмици. За разлика от евтините басейни в търговските вериги PVC фолиото е с дебелина 0,2 mm,а в най добрият случай 0,4 mm, повърхността им е по груба, нямат UV-защита и най големият проблем при тях са некачествените компоненти от които са изработени, защото влизат в взаимодействие с обработената с химикали вода и отделят  множество токсини. Поради тази причина през последните години се забрани и вносът им в повечето европейски държави.

Калкулатор за сглобяеми басейни
Доставка и монтаж на басейни